Кои храни са полезни за простатата?

Как трябва да изглежда мъжкото меню
25 ное 2013 14:03, Румяна Тасева
3
Кои храни са полезни за простатата?
Източник: Reuters

Хранителният режим, изграден на базата консумация на естествени натурални храни, е най-доброто, което може да се даде на организма. Изследвания доказват, че някои специфични нутриенти подпомагат здравето в насока избягване на изменения в организма, водещи до простатит, простатна хипертрофия и рак на простатата.

Кои са тези храни?

1. От всички ядки тази, която дава името на Бразилия, се оказва най-богата на селен. Само тридесетина грама бразилски орех осигурява селен в доза десет пъти над Ориентировъчния дневен прием. Селенът е един от микролементите, които имат силно антиоксидантно действие и освен срещу рак на простатата укрепва защитните сили и срещу изменения на други жлези в тялото.

Това семе в действителност идва и вирее естествено, в по-голямата част на Южна Америка (Бразилия, Венецуела, Перу и Боливия). Богат е и на цинк, друг ценен минерал за мъжкото здраве и конкретно за простатата и тестисите. Бразилският орех зарежда още с ценни аминокиселини, магнезий и тиамин.

Въпреки че е богат на наситени мазнини (25%) и се препоръчва ограничен прием -  с цел превенция на простатата спокойно може да се изгради навикът да се консумира по шепа бразилски орех на седмица. 

Останалите може да прочетете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Просто Тройно Правил преди 10 години
Цитат: "Само тридесетина грама бразилски орех осигурява селен в доза десет пъти над Ориентировъчния дневен прием." Това не означава ли, че 3 грама на ден са достатъчни.
2
2
 
6
 
! Отговори
до 1 ви преди 10 години
някой член от протестиращите дали няма да му подхожда повече.
1
1
 
6
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН преди 10 години
другарят СТАНИШЕВ обича сърнешки медальони в елитни ресторанти било много полезно