Семейство

Причини мъжете да негодуват срещу съпругите си

Понякога наистина ги вбесяваме с поведението си, но дали го разбираме навреме?

20.03.2013г. / 11 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Бракът е преди всичко партньорство. Ако в едно семейство нещата не се случват задружно между двамата съпрузи, то те няма как да продължат да бъдат заедно дълго време, така както са си обещали в брачните клетви.

Понякога обаче във връзката могат да се появят търкания, които поради една или друга причина мъжът не иска да сподели с половинката си. Така напрежението се натрупва и неминуемо в един момент избухва като вулкан върху жената. Кои са тези неща, които дразнят мъжете, но не се осмеляват да ги кажат на глас, поне не в началото:

1. Държите се с него като с дете

„Сложи си тази риза“, „Облечи си пуловер, студено е“, „Пак ли се нацапа“... Познати ли са ви тези реплики? Ами да, казвате ги по два пъти – един път на 5-годишния си син и един път на доста по-възрастния си съпруг. Ако го третирате обаче като малолетен, рискувате да си навлечете гнева му много бързо.

2. Не споделяте, защото „той няма да ви разбере“

Пробвайте да споделяте и с него женските си тайни, не само с верните си приятелки. Ако не ви е удобно, избегнете тактично детайлите, но бъдете честна с него и споделяйте. Все пак вие сте едно цяло.

3. Вкарвате трети човек в брака ви

Майка ви или най-добрата ви приятелка, няма значение кой е човекът, но не бива да позволявате на някого да застава между вас двамата. Дори и това да са децата ви. Защото много скоро, само след няколко годинки времето ще е безвъзвратно отлетяло, децата ви ще са самостоятелни, а вие ще сте разрушили връзката помежду си заради трети лица. Не го допускайте.

4. Не показвате уважение към него

Какво ви струва от време на време да го хвалите за нещо, което е свършил добре? Една добра дума понякога струва повече от всичко друго на света, особено щом излиза от устата на любим човек. Пробвайте и ще видите как ще се промени и неговото поведение спрямо вас. Не е необходимо да го хвалите всеки ден и то за щяло и нещяло, но когато направи нещо полезно за семейството ви, поощрете го.

5. Взимате решение без да се допитате до него

Колко често се случва да планирате семейната почивка без да вземете и неговото мнение предвид? Ако е наистина често, то спешно променете поведението си. Той може и да ви е казал, че няма против да взимате решения от името на двамата, но със сигурност се надява да се допитате до него. Поне от време на време, за важните неща.

6. Ревнувате, когато се заглежда по други жени

Свързани статии

Тук моментът е много деликатен. Ако му покажете, че ревнувате и се държите грубо с него заради това, показвате несигурност в собствените си лични качества. Напротив, бъдете безучастна, стига неговото поведение да е порядъчно, без залитания или коментари. Но това, че е погледнал дългокраката красавица на бара не значи, че не ви обича и уважава. Просто е мъж и обича да плакне поглед, това е.

7. Очаквате да ви прости веднага след като се извините

Присъщо на жените е да смятаме, че само с един нежен поглед ще получим прошка за грубото си поведение спрямо мъжете. Дами, колкото и да ви обича мъжът до вас, той има нужда от време, за да му поразмине яда от вашата постъпка. Изчакайте малко, а не бързайте да се сърдите, че не ви е простил веднага. Най-верният барометър на поведението ви е ако се поставите на негово място. Тогава ще прозрете много истини и ще промените поведението си.

Коментирай
21 rate up comment 1 rate down comment
Леля Ви ( преди 11 години )
До Gosh: Да, дори и кучето. С Чичо Ви. ;)ПС: Жена, която е посветила съществуването си на угаждането на мъжките капризи доброволно се е лишила от достойнстото си и от волята да бъде личност. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15 rate up comment 3 rate down comment
Gosh ( преди 11 години )
Леля Ни, нахрани ли 20те си котки тази вечер?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16 rate up comment 2 rate down comment
vallenceto ( преди 11 години )
Мъжете си падат по кучкиАвтор:Шери Аргов /в това е истината/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36 rate up comment 3 rate down comment
Леля Ви ( преди 11 години )
Стига сте пълнили главите на жените с глупости! Не ви ли писна да пишете статии, в които всичко се върти около това как една жена да угоди на мъжете. Всяка жена която слага мъжа до нея преди себе си в крайна сметка е непълноценна, нещастна и се превръща в негов придатък, независимо дали тя осъзнава това или не. Време е мъжете да почнат на нас да угаждат, стига сме им служили покорно като кучета. Жени, научете се да правите първо себе си щастливи и чак след това се постарайте да направите мъжа до себе си щастлив и то при условие, че и той прави същото за вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар