IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се издигнете до върха

10 юни 2015 11 50

5 съвета

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Никой не се ражда шеф – това е истината. Някои хора имат личностни черти, които ги правят по-склонни да се превърнат в лидери, в сравнение с други хора. Ако мечтаете да заемате управленска позиция, то трябва да се опитате да достигнете пълния си потенциал.

До голяма степен, значение за това дали ще се издигнете до върха имат начинът ви на мислене и вашата нагласа.

Ако се смятате за способни, ако успехът е ваше съзнателно решение, то пътят към върха няма да ви се стори толкова стръмен и няма да се откажете по средата му.

А ето и пет стъпки, които ще ви помогнат да се изкачите догоре:

1. Свикнете да бъдете заети и никога да не бездействате

Ако искате да се издигнете в кариерата, очевидно е, че ще трябва да работите усилено. Не се цупете на работните обеди, вечери и уикенди. Трябва да сте наясно, че могат да минат години за доказването ви, през които ще трябва да сте неуморни в службата и да давате максимума от себе си. Много е вероятно да се наложи да жертвате личния си живот.

2. Научете се да си подреждате правилно приоритетите

Освен много работоспособни, вие трябва да бъдете и много отговорни. Трябва да се движите с посока, а не безцелно или хаотично. Добре е да сте гъвкави и да умеете да си променяте плановете в движение, но пак трябва да знаете коя е правилната посока.

Затова е добре да си направите списък на това, което е най-важно за вас и да го следвате.

3. Осъзнайте, че всеки знае нещо, което може да ви е полезно

Старата поговорка, че всеки знае нещо, което вие не знаете, е много вярна. Затова осъзнайте, че познанствата могат да ви бъдат много полезни в дългосрочен план.

Колкото повече хора познавате в бизнеса, в който искате да успеете, толкова по-добре за вас. Освен това дръжте ушите и очите си широко отворени.

4. Обличайте се за успех

Да, това е истина, няма да видите изпълнителен директор на голяма компания, облечен като фитнес инструктор. Имиджът е част от успеха, а той се гради и чрез външния вид и излъчването. Когато се обличате като шеф, вие ще приличате на такъв, а и ще се чувствате по-различно. Все някога това ще бъде забелязано от висшестоящите.

5. Рисковете са задължителни

Бъдете готови да рискувате нещо в името на това да достигнете върха. Ако сте твърде страхливи и предпазливи и винаги играете на сигурно, няма да стигнете далече. Не се свенете да си поискате ново назначение, повишение, увеличение на заплатата и отговорностите и др. Скачайте с главата напред в новите проекти. Не си слагайте граници, не се примирявайте с еднообразието и ще видите, че ще успеете!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

у ( преди 8 години )
НА МУТРАТА ПО МЕРТЕКО ПО МЕРТЕКО И НАПРАВО НА ВЪРХО.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар