zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексуалното дълголетие на мъжете: истина и заблуди



Сексуалното дълголетие на мъжете: истина и заблуди

здраве.bg

Към 42-45 години мъжът достига важна психологична и физиологична граница - това е възрастта, когато най-често е постигнат определен социален статус и това, което е необходимо, е той да бъде поддържан. Този период с тревога се очаква не само от мъжете, но и от много жени, които са с 10-15 години по-млади от тях. Ще може ли съпругът да поддържа сексуалната си активност на предишното ниво?

Заблуждение 1: мъжът над 40 години, заемащ отговорна длъжност и отдаващ на работата по-голямата част от живота си, може и да не мечтае за сексуално дълголетие.

Нищо подобно! Сексолозите твърдят обратното - колкото по-висок е социалният статус на мъжа, толкова по-активен е той в сексуалния живот. Той не само е уверен в себе си, но и като правило води здравословен начин на живот.

Последните изследвания, проведени в САЩ, показват, че за запазването на сексуалната активност на мъжа много по-голяма роля играе социалната му самостоятелност, отколкото общото здровословно състояние. Съдбовни за мъжкия потенциал се оказват внезапното оттегляне от бизнеса или напускането на работа.

Заблуждение 2: за стимулирането на сексуалната активност на зрелия мъж е необходима по-честа смяна на партньорки.

Науката е доказала, че новите връзки носят на зрелите мъже повече отрицателни, отколкото положителни емоции. Мъжът свиква с определен модел на взаимоотношения и стил на сексуално общуване. Смяната на партньорките е истински стрес за организма на такъв мъж.

Неизвестното, което е възбуждало в младостта, сега предизвиква подсъзнателен страх от предстоящ провал с новата партньорка. Може да се прибави и факта, че само 1 от 100 жени твърди, че получава истинско удоволствие още на първата среща.

Редица негативни фактори също пречат на зрелия мъж да получи очакваното удовлетворение, а стресът от не съвсем сполучливите срещи се натрупва и потиска неговата потентност.

Заблуждение 3: за продължителността на сексуалния живот на мъжа може да се съди по размерите на неговите...

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    психология    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.