zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 мита за мъжкото здраве и психика



7 мита за мъжкото здраве и психика

Дори там, където изглежда, че има нещо вярно, всъщност обяснението е друго.

здраве.bg

Темата за мъжкото здраве и всичко свързано с него винаги е била по-малко застъпвана отколкото тази за женския пол. Това, разбира се, има своето логично обяснение, което сякаш най-лесно може да бъде дадено, ако бъдат изяснени няколкото основи заблуди за здравето на мъжете, които са станали популярни по една или друга причина.

Мит 1: Мъжете са равнодушни към собственото здраве

Това схващане вероятно се е оформило, защото мъжете рядко говорят за здравословните си проблеми на глас и не пият демонстративно купища таблетки на работното място. Но това не доказва тяхното невнимание към здравето им. Просто разговорите за футбола са по-интересни. Да се оплакваш от здравето си в мъжка компания означава да загубиш авторитета си, а в женска – достойнството и шансовете си.

Всъщност изследванията показват, че около 40% от мъжете сериозно са разтревожени за своето здраве и за здравето на своите близки и приятели.

Мит2: Мъжкият климакс

Не е известно кой е измислил този термин - фармацевтичните фирми или мъжете, чиито възможности с възрастта намаляват, но няма научно потвърждение на този факт. Т.н. андропауза (намаляване на нивото на половите хормони в кръвта) не е тъждествена на женската менопауза.

Съществува още една заблуда - че нивото на сексуалността при мъжете е право пропорционално на нивото на тестостерона в тяхната кръв. В действителност андропаузата и андронедостатъчността не засягат всички мъже. Промените в мъжката полова активност с достигането на зряла възраст се обяснява с други фактори. По-възрастният мъж е по-зависим от времето и здравословното си състояние, пушенето и неправилното хранене. Затова, в зависимост от състоянието на организма, на мъжа му е необходимо повече време за настъпване на ерекцията.

Мит 3: Къде води пътят през стомаха

Всички се шегуват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Ако той яде малко, се предполага, че или е болен или с лош характер и не е известно какво може да се очаква от него.

Този мит...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.