Неотдавна ново изследване разкри, че 9 от 10 мъже се преструват, че обичат спорта, за да се изфукат пред приятели или да преуспеят в службата.

Най-яка е демонстрацията на фалшива любов към футбола. Според изследването две трети от мъжете признават, че с удоволствие обсъждат с приятели този национален спорт само за да не ги смятат за бели врани. Съгласно публикуваните тази седмица резултати от социологическо проучване, проведено сред 500 британски мъже, едва 9% от феновете никога не се преструват и истински обожават спорта.

„В действителност футболът ме отвращава, но приятелите ми само за това говорят. Така се научих да се преструвам, за да не мълча по време на разговорите, макар че в действителност смятам тази игра за скучна. За щастие по време на цялата гюрултия може да се пие бира", признава един от участниците.

Повече от половината анкетирани, по-точно 52%, признават, че любовта им към Формула 1 е абсолютно менте, защото на практика не могат да търпят тези състезания. „Да харесваш Формула 1, е мъжкарско, макар че на практика това са няколко ужасно ревящи машини, които като малоумни въртят безспирно обиколки. Веднъж отидох да погледам тези гонки, но така и не разбрах кой спечели", разкрива още един от участниците.

Това лято, макар че в мача по крикет от турнира Ashes Англия спечели срещу Австралия с резултат 3:0, 46% от феновете дадоха вид, че им допада този спорт, престорвайки се, че разбират правилата на играта. Повече от две трети от анкетираните - 34%, симулират, че им харесва голфът, защото според тях именно този спорт може да им помогне да получат повишение в службата или да си намерят нова работа.

Една четвърт от представителите на силния пол пък признават, че в действителност никога не са харесвали ръгби, но крият това, докато 13% от мъжете лъжат, че обичат леката атлетика.От друга страна, хората са склонни да крият по-малко истинската си любов към тениса и снукъра.

Прессекретарят на интернет-портал, занимаващ се с продажба на автомобили с ляв волан, също участник в анкетата, споделя: „Бях буквално шашардисан, когато разбрах колко много мъже се преструват, че обичат футбола. И вече храня съмнения, дали това наистина е най-любимия спорт на британците."

Видимо, твърде много момчета просто дават вид, че им харесва, само и само да прекарват времето в компанията на приятели, а нощем къркат до късно, за да бъдат част от дружината. Ако се вземе в предвид, че 9 от 10 мъже лъжат, че са поклонници на спорта, не е изключено темите на разговорите в кръчмите да се променят.

Ето и резултатът от проучванията на менте любовта по спортове: футбол - 61% , Формула 1 - 52%, крикет - 46%, голф - 34%, ръгби - 27%, бокс - 17%, лека атлетика - 13%, конни състезания - 12%, снукър - 6%, тенис - 2%.

По превод на "7 дни спорт"