Вече неведнъж сме писали за това как да си направите идеален грим и модерен маникюр. Ключовото и в двата случая е да не допускате фатални грешки.

В тази статия ще става дума не за личните ви представи за красотата и идеалния образ или за модните тенденции, а за това как възприемат представителите на силния пол нашите опити да изглеждаме перфектно.

Осланяйки се на мнения от форуми и коментари, можем да кажем, че в топ 10 на „грозното разкрасяване“ влизат изкуствените и изградени нокти (особено с набиващ се на очи лак), изкуствените мигли, твърде широките, твърде гъстите или твърде тънките вежди, гримът в стил „жената-вамп“ и дори... червеното червило.

Нека видим какъв тип грим мразят мъжете най-много!

Сини и светлосини сенки за очи

Невероятно но факт – повечето мъже не харесват грима в стил „АВВА“ с ярки сини и светлосини сенки за очи.



„Това какво е, възраждане на ретро-теченията? Или желание да се привлече вниманието на всяка цена? Според мен това синьо не може да отива на когото и да било“, прочетохме мъжко мнение във форум.

Трябва все пак да отбележим, че сините сенки са идеални за вечерен дискотечен грим.



Ако не харесвате синьото, пробвайте лилаво, виолетово или зелено. Впрочем Сара Джесика Паркър, Бийонсе и Сара Мишел Гелар често се появяват пред камерите с подобен грим.



Силно изразен грим в стил smoky eyes

Топ-манекенката Кейт Мос присъства в еротичните фантазии на милиони мъже, но както се оказва повечето мъже предпочитат да гледат шикозно-натрапчивия грим smoky eyes от безопасна дистанция – т.е. по билбордовете и страниците на списанията, а не на живо.

„Огромните черни кръгове около очите изобщо не са секси“, се оплаква един потребител на форум.



Друг пък казва: „Да, подобен грим е много ефектен, но при това и агресивен. Създава впечатлението, че след любовната нощ момичето може и да ви убие“.

Друг мъжки антифаворит е гримът smoky eyes с класическо черно очертаване на външните ъгли и със сребрист акцент във вътрешните ъгли на очите. Според мъжете този стилистичен метод превръща една хубава жена в нещо „банално, нелепо и глупаво“.



Може би точно затова Никол Ричи и Кейт Мидълтън често биват обвинявани за несполучливия си грим?

Грим в стил „жената-вамп“

Ето и още един тип грим, неприемлив за крехката мъжка психика – в стил „жената-вамп“. Сигурно ще се съгласите, че комбинацията от яркочервено червило и дебела черна очна линия е малко плашещо.



„Ако гримът на момичето буквално крещи в цветовете на войната, за нищо на света няма да го доближа“, гласи един мъжки коментар.

А ние можем да добавим, че тежкият „вамп“-грим визуално състарява и прави образа по-вулгарен. Например актрисата Тори Спелинг и певицата Кристина Агилера се появиха на няколко червени пътеки с толкова агресивен грим, сякаш са дошли на кастинг за поредната екранизация на „Граф Дракула“.

Очаквайте продължение...